Resource id #6 Afhangen, introducés, historie

Spelregels afhangen

 • Tot 17.00 uur geldt een speeltijd van 1 uur, daarna van 45 minuten.
 • Een baan word gereserveerd door je pasje in het afhangbord te schuiven. Let op de juiste tijd en strook van de betreffende baan.
 • Zonder pasje is baanreservering niet mogelijk.
 • Reserveren mag alleen als je op het tennispark aanwezig bent en blijft.
 • Wanneer de belangstelling groter is dan de baancapaciteit mag je niet in twee opeenvolgende speeltijden van je speelrecht gebruikmaken.
 • Op het afhangbord kan worden aangegeven welke baan/banen voor een speciaal doel greserveerd zijn (bijv. training/competitie).
 • Lestijden worden aangemerkt als speeltijd; geven en ontvangen van lessen wordt dus beschouwd als spelen.
 • Twee leden kunnen een baan reserveren voor een enkelspel, mits het aantal speelgerechtigden op dat tijdstip de baancapaciteit niet overtreft.
 • Wanneer twee leden hebben gereserveerd voor een bepaalde baan, mogen twee andere leden zich bij hen aansluiten voor een dubbelspel, wanneer de banen bezet zijn en nog geen vijf minuten van de gereserveerde speetijd zijn verstreken.
 • De klok van de Tennis-Inn is bepalend voor het afhangsysteem.
 • In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de Commissie Tennis.

Dank voor de medewerking!

 

Introducés op onze tennisbanen

Onze banen liggen er strak bij, ons hele tennispark nodigt uit om te spelen. Dat wordt dan ook volop gedaan. Door onze vaste leden natuurlijk, door tijdelijke zomerleden en ook door junioren waarvan de ouders voor een Kinder-combi-lidmaatschap hebben gekozen.

Daanaast zien we ook regelmatig leden met 1 of meer introducés de baan op komen. Prima natuurlijk, want misschien worden dat op die manier wel nieuwe leden. Wees dan ook wel zo sportief om de verschuldigde € 5,- per persoon per dagdeel te deponeren in het busje op de keukenplank in de Tennis-Inn. Of af te dragen aan een commissie-lid.

Voor de volledigheid willen we hieraan toevoegen dat het niet de bedoeling is om permanent met een niet-lid te komen tennissen. De bijdrage voor een introducé is naar onze mening dusdanig laag dat het niet fair is ten opzichte van mede-leden om onbeperkt iemand te introduceren. Het gaat wat ver om aan te geven hoe vaak je maximaal iemand mee mag nemen, maar we zien graag dat een introducé, die met regelmaat op onze banen tennist, ook lid wordt.

Bedankt voor de medewerking!

De Commissie Tennis

 

Historie Tennis

De Groninger Sport Vereniging (G.S.V.) Be Quick 1887 is als voetbalvereniging in 1887 opgericht en kent een roemrucht verleden. Op 6 juni 1920 veroverde Be Quick het kampioenschap van Nederland. Verschillende voetbalcoryfeeën zult u ongetwijfeld kennen.

Honderd jaar later, in 1987 dus, werd de tennissport aan de G.S.V. Be Quick toegevoegd. De honderdjarige werd op hoge leeftijd een moderne omni-sportvereniging, bestaande uit twee gelijkwaardige afdelingen: voetbal en tennis, elk met een eigen bestuur en financiële huishouding. In 2012 bestond de afdeling Tennis dus 25 jaar!

Via een advertentie in het Harener Weekblad in het voorjaar van 1987 worden aspirant-tennisleden uitgenodigd om tegen een zacht prijsje (fl. 50,-) lid te worden van Be Quick Tennis. Een zestigtal gaat op deze uitnodiging in. In de zomer van 1987 liggen er drie prachtige gravelbanen, is het tennispark voorzien van hekken en omringd door een parkachtig decor.