Ladder competitie 🪜

De Laddercompetitie is niet alleen een mooie manier om jezelf sportief te meten met anderen, maar  ook een uitstekende manier om beter te gaan tennissen, nieuwe leden te leren kennen en  tennismaatjes te vinden. Het zorgt voor meer binding binnen de vereniging.

Wat is de tennis ladder competitie?

Om de twee weken een nieuwe wedstrijd en nieuwe tegenstanders op je eigen niveau. Schrijf je vanaf nu vrijblijvend in en ervaar hoe leuk het is om deze interne laddercompetitie te spelen.

Geschikt voor alle speelsterktes. Je speelt alleen tegen spelers met een ongeveer gelijke speelsterkte. Startend vanaf maandag 17 april 2023. 

Proces van aanmelden

  • Na aanmelden krijg je een e-mail tegen welke speler je gaat spelen.
  • Maak daarna snel een afspraak met je tegenstander.
  • Je speelt de gebruikelijke afhangtijd en telt de games door. De wedstrijd kan ook eindigen in een gelijkspel.
  • Geen tijd, geblesseerd of vakantie is geen probleem, je geeft eenvoudig aan dat je een ronde over wilt slaan.

Eigen beschikbaarheid opgeven
Om zoveel mogelijk verschillende tegenspelers toegewezen te krijgen is het aan te raden om onder instellingen (via de app of website) zoveel mogelijk dagdelen aan te vinken waarop je kunt spelen waardoor je aan meer spelers gekoppeld kunt worden. 

Vakantie, geblesseerd of verhinderd?
Als je rondes wilt overslaan dan kan je dit eenvoudig aangeven onder “instellingen”. Na deze overgeslagen rondes wordt je automatisch weer ingedeeld.

Puntentelling & speeltijd
Je speelt de gebruikelijke afhangtijd (zoals aangegeven in de KNLTB app en telt de games door (dus geen sets). De wedstrijd kan dus ook eindigen in een gelijkspel. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger gerangschikt is.

Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving en de spelers zorgen zelf voor de ballen.

Tot wanneer duurt de competitie? 

De laddercompetitie loopt vanaf het begin van het seizoen (begin april) tot het eind van het jaar (eind december). Genoeg tijd om voldoende wedstrijden te spelen.

Spelregels ladder competitie

Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? 

Bekijk de actuele stand via de link: https://sportconnexions.com/nl/tennis/bequick1887-enkel/12249/Ranking  

Hoe meld ik mij aan? 

Aanmelden kan snel en eenvoudig via de link:
https://sportconnexions.com/nl/tennis/bequick1887-enkel/12249/Register

Ik heb een andere vraag, wat nu?

Er is een hele lijst met veelgestelde vragen opgesteld vanuit de organisator. De veelgestelde vragen kan je bekijken via: https://sportconnexions.com/nl/RankingRules/?clubid=12249